Mijn naam is Kirsten van Loon-Ossevoort en ik bied je een veilige plek om tot jezelf te komen.
Voor mij is het lichaam de sleutel tussen het hoofd en het hart én essentieel om een waardevol leven te leiden.

Jarenlang heb ik geleefd als (zoals ik dat noem) een “hoofd op een stokje”: rationeel, beredenerend, verklarend. Ik probeerde te voldoen aan wat ik dacht dat anderen van me verwachtten en stond altijd klaar voor een ander. Dit bracht mij ver van mezelf, van m’n hart en uiteindelijk ook van anderen af. Dankzij een burn-out en het moederschap ben ik gaan ontdekken wie ik ben en wat ik nodig heb om helemaal mezelf te kunnen zijn. Een zoektocht van jaren, waarin ik gefascineerd door het lichaam, het hart én hoofd, steeds meer ontdek hoe je balans kunt creëren. Balans in ontspanning en actie, jezelf en andere, werk en gezin…
Ik zie het lichaam daarbij als hét middel om bij jezelf te komen, om je vitaal te voelen zowel lichamelijk als emotioneel.

Wat mij zo ontzettend aanspreekt in Shiatsu is het werken met het lichaam, de energie in balans brengen ~ zowel voor het fysieke als het emotionele.

MIJN PRAKTIJK ~ een veilige plek

Pas als het veilig is kun je ontspannen, tot jezelf komen, je openstellen, helemaal jezelf (durven) zijn.

Het leven is een zoektocht, al vroeg raken we onszelf kwijt door alles wat er van ons gevraagd en verwacht wordt. Onze ware zelf wordt naar de achtergrond geschoven. We passen ons aan uit angst er niet bij te horen en in de steek te worden gelaten. Maar wat er ook gebeurd, dat ware ikje blijft bij je (hoe klein ook) en blijft pogingen doen om gezien en gehoord te worden, om tevoorschijn te mogen komen. Door alle drukte en afleiding horen we het praktisch niet, om je ware ikje te horen is stilte en aandacht nodig. Het uit zich in zijn, niet in doen. Het komt tevoorschijn wanneer het veilig is. Hoe meer het gezien en gevoeld wordt des te groter en krachtiger het weer zal worden, des te meer wordt jij weer jij. Veiligheid is daarbij een vereiste.

Dat is wat ik met mijn praktijk wil bieden, een veilige plek, een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Zonder oordeel, zonder verwijt, zonder twijfel helemaal jij zijn.
Voor jou en ook voor mijzelf, mijn praktijk is dé plek waar mijn ware ikje tot uiting komt en groeit <3 En zo’n plek gun ik jou ook.

Het begint met aanraking

Aanraking is voor mij het uitgangspunt. Aanraking in de zin van fysiek contact én gezien worden.
Aanraking vraagt aandacht en bewustwording,
brengt je bij jezelf, terug naar je gevoel,
pas als je spanning voelt kun je het loslaten.

Holistische kijk

In mijn Shiatsu praktijk werk ik volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM), deze Oosterse kijk op ons leven vind ik veel rijker en veel omvattender dan hoe wij gewend zijn naar dingen te kijken.

Zo kijk ik verder dan de klacht, dat waar je last van hebt is een gevolg van iets anders. Onder elke klacht ligt een tekort, dat vraagt om gevoed en gestimuleerd te worden. Werken we aan de oorzaak/het tekort dan zal het gevolg/de klacht zichzelf oplossen – en ook langduriger dan wanneer we alleen aan de klacht werken.

Hieronder vind je een overzicht van een selectie aan opleidingen en bijscholingen die ik gevolgd heb. Hoewel een papiertje niets zegt over de kwaliteit en invoelendheid van een therapeut geeft het wel een inkijk in mijn pad en interesses.

Opleidingen

2020 Medische Basiskennis ~Energieschool

2020 Psychosociale basiskennis ~Energieschool

2018 Shiatsu therapie ~Qing Bai

2016 Shiatsu massage ~Qing Bai

2013 Levenscoach ~Sonnevelt opleidingen

1998 Reiki 2

1993 Reiki 1

Bijscholingen

2023 Cranio Sacraal ~ Shiatsu huis Nijmegen

2023 Psoas ~ Tamashi

2023 Adem ~ Ohm Academy

2022 Overgang (MBK) ~ ConAmore

2022 Rug ~ Qing Bai

2022 Polsdiagnostiek ~ BoYi

2021 Shiatsu in Beweging ~ Tamashi

2021 Darmen, je 2e brein (MBK) ~ ConAmore

2021 TCM voeding Milt/Maag ~ Jutta Koehler

2017 Shiatsu in zitpositie ~ Qing Bai

2013 Gelaatkunde ~Eddy Filius

Meer informatie over mij en de mogelijkheden? Bel me: 06-543 359 58OF MAIL ME JE VRAAG