…waar oprechte aandacht is,
waar werkelijk gezien wordt,
daar is genezing mogelijk…

Als de balans te lang, teveel verstoord is, dan kan je lichaam wel wat hulp gebruiken

Ons lichaam heeft een schitterend zelfherstellend vermogen en is heel goed in staat zichzelf te herstellen. Vaak grijpen we te vroeg in omdat het herstel te lang duurt, het ongemak ons in de weg zit. Geven we het tijd dan herstellen veel kwaaltjes vanzelf.
Maar wanneer de onbalans te groot is, dan raakt ook ons lichaam van slag en heeft het hulp nodig om de balans te kunnen herstellen.

Zo kijk ik verder dan de klacht: dat waar je last van hebt is een gevolg van iets anders. Onder elke klacht ligt een tekort, dat vraagt om gezien en gevoed te worden. Werken we aan de oorzaak/het tekort dan zal het gevolg/de klacht zichzelf oplossen – en ook langduriger wegblijven dan wanneer we alleen aan de klacht zouden werken.

SHIATSU THERAPIE

Je kunt een losse therapeutische sessie inplannen. Enige regelmaat in behandelingen (4-6 weken) helpt om te zorgen dat bepaalde terugkerende zwakke plekken (bv rug of nek/schouders vanwege werkhouding) niet weer opvlammen.

Een Shiatsu therapie sessie is als een APK, een check en herbalansering.

Shiatsu helpt je lichaam te ontspannen waardoor het kan helen. Het ondersteunt de balans en activeert het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Shiatsu helpt je bewust te worden, hoewel dat niet altijd gemakkelijk en leuk is, is bewustwording nodig om verder te komen. Het contact tussen lichaam, geest en hart wordt versterkt.

Shiatsu therapie geeft vaak verlichting bij chronische klachten of waar genezing niet meer mogelijk is helpt het je bij de acceptatie, je algehele welzijn en het voelen naar wat nog wel mogelijk is.

Enkele voorbeelden van klachten* waar Shiatsu bij helpt:

~ chronische vermoeidheid
~ fysieke belemmeringen en stijfheid
~ pijn in nek, schouders, armen, rug, heupen, benen, voeten
~ Frozen Shoulder
~ burn-out
~ hoofdpijn
~ slaapproblemen
~ depressie
~ menstruatieklachten
~ overgangsklachten
~ lage energie

Zwangerschap is geen klacht 😉 maar Shiatsu geeft zeker steun en verlichting in dit intensieve fysieke en emotionele proces!

*belangrijk is dat er geen actieve ontsteking en/of koorts is. In dat geval heeft het lichaam even voldoende aan zichzelf en is rust en voldoende water drinken het advies.

BEHANDELTRAJECT

Soms is een vraag complex en heeft het tijd nodig om de werkelijk oorzaak te ontdekken en te behandelen.
Dan is het goed om te beginnen met een behandeltraject.
Dit behandeltraject begint met een intake en vervolgens plannen we 4 sessies in.

De intake

We beginnen met een uitgebreid onderzoek waarin we kijken naar de klacht maar ook naar hoe je lichaam functioneert, hoe je je voelt. We kijken naar je omgeving, naar je voeding en je levensstijl. Alles is met elkaar verbonden, en heeft dus invloed op je klacht én op je herstel.
Op basis van de intake maak ik een plan van aanpak, waar we in 4 sessies mee aan de slag gaan. Na deze 4 sessies evalueren we en kijken we wat verder nodig is en hoe we eventuele verdere behandeling doorzetten.
Shiatsu massage is de basis van de therapie, aanvullend daarop kan ik je voedingstips en oefeningen meegeven. Vanuit mijn achtergrond als Levenscoach begeleid ik je waar nodig op emotioneel en mentaal gebied, dit zal echter altijd ter ondersteuning zijn – lichaam en geest zijn één en ze volgen elkaar.

Waarom 4 sessies

Genezing heeft tijd nodig, tijd die we onszelf vaak niet gunnen, maar die het lichaam wel nodig heeft. Een klacht is nooit zomaar ineens gekomen, heeft vaak al een voortraject van jaren. Dat los je niet in 1 behandeling op. Wil een verandering langdurig effect hebben, dan heeft het herhaling nodig om zich goed te kunnen settelen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je jezelf serieus neemt en jezelf dus de tijd geeft.

Daarom starten we dus met 4 sessies.
De frequentie van deze sessies zal afhangen van de situatie, maar is veelal wekelijks.
Een vervolg traject kan 2-wekelijks of maandelijks zijn. Dit stemmen we in onderling overleg af.

Boek hier je

intake afspraak

Niet zeker of Shiatsu therapie of een behandeltraject iets voor je is?

Ik denk graag met je mee.
Boek een gratis ‘online oriënterend gesprek‘ van 30 minuten via de online agenda.
Geheel vrijblijvend en ik adviseer je desgewenst door.

Benieuwd naar wat Shiatsu is?

Of het bij je past? Of heb je geen specifieke klacht maar wel behoefte aan ontspanning?
Boek een Shiatsu Ontspanningsmassage: