…een veilige plek

(AAN DEZE TEKST WORDT GEWERKT)

Pas als het veilig is kun je ontspannen, tot jezelf komen, je openstellen, helemaal jezelf (durven) zijn.

Het leven is een zoektocht, al vroeg raken we onszelf kwijt door alles wat er van ons gevraagd en verwacht wordt. Onze ware zelf wordt naar de achtergrond geschoven. We passen ons aan uit angst er niet bij te horen en in de steek te worden gelaten. Maar wat er ook gebeurd, dat ware ikje blijft bij je (hoe klein ook) en blijft pogingen doen om gezien en gehoord te worden, om tevoorschijn te mogen komen. Door alle drukte en afleiding horen we het praktisch niet, om je ware ikje te horen is stilte en aandacht nodig. Het uit zich in zijn, niet in doen. Het komt tevoorschijn wanneer het veilig is. Hoe meer het gezien en gevoeld wordt des te groter en krachtiger het weer zal worden, des te meer wordt jij weer jij. Veiligheid is daarbij een vereiste.

Dat is wat ik met mijn praktijk wil bieden, een veilige plek, een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Zonder oordeel, zonder verwijt, zonder twijfel helemaal jij zijn.
Voor jou en ook voor mijzelf, mijn praktijk is dé plek waar mijn ware ikje tot uiting komt en groeit <3 En zo’n plek gun ik jou ook.

Het begint met aanraking

Aanraking is voor mij het uitgangspunt. Aanraking in de zin van fysiek contact én gezien worden.
Aanraking vraagt aandacht en bewustwording,
brengt je bij jezelf, terug naar je gevoel,
pas als je spanning voelt kun je het loslaten.

<foto’s ruimtes>

Holistische kijk

In mijn Shiatsu praktijk werk ik volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM), deze Oosterse kijk op ons leven vind ik veel rijker en veel omvattender dan hoe wij gewend zijn naar dingen te kijken.
Wil je meer weten over Shiatsu en TCM, klik hier voor informatie en links naar interessante website.
Zo kijk ik verder dan de klacht, dat waar je last van hebt is een gevolg van iets anders. Onder elke klacht ligt een tekort, dat vraagt om gevoed en gestimuleerd te worden. Werken we aan de oorzaak/het tekort dan zal het gevolg/de klacht zichzelf oplossen – en ook langduriger dan wanneer we alleen aan de klacht werken.

Een afspraak is zo gemaakt. Bel of app 06-543 359 58OF STUUR ME EEN MAILTJE!